Legehus - Sneak Peek

Syltede bladselleri

Her i huset spiser vi en del ost. Selvfølgelig fordi vi godt kan lide ost, men jeg tror også det at vi levere mælk til Mammen Mejeri gør os særligt glade for ost.

Et af mine yndlings tilbehør, og det som lige sætter prikken over i’et, er syltede bladselleri. Så den får du lige opskriften på (under billedet)  🙂

2015-07-12 06.09.50

Indgredienser

  • 1 dl hvidvin
  • 1/2 dl hvidvinseddike
  • 75 g rørsukker
  • 2 spsk honning
  • samt 1/2 bundt bladselleri

 

Sådan gør du

  • Alle indgredienser undtagen bladsellerien hældes i en gryde og bringes i kog.
  • Lad lagden småkoge i 15 minutter (til sukkeret er opløst).
  • Skær top og bund af bladsellerien og vask dem.
  • Man kan evt skrælle det yderste lag af dem, så man fjerner de yderste grove tråde (men det gør jeg normalt ikke ikke hvis det bare laves til mig selv – kun hvis det med henblik på at skulle serveres til andre)
  • Skær bladsellerien i mindre stykker.
  • Kom dem i lagen og lad det småkoge yderligere 6-8 minutter.
  • Sluk for blusset.
  • Hæld det evt på glas og sæt den på køl.
  • Lad den trække en dags tid før servering.

Spis den syltede bladselleri kold til ost på brød eller kiks.

1

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Legehus - Sneak Peek