Omvendt Ananaskage
Du får lige opskriften på en lækker frugtig kage perfekt til den lune sommerhede (jeg er i skrivende stund gravid i uge 22, og er desværre allerede ved at have fået nok af den lille smule varme der er kommet).
Indgredienser:
- Fedtstof til formen
- 2 spsk sukker
- 1 dåse ananasskiver
- lidt af saften fra ananasskiverne
- cocktailbær
- 100 g mel
- 1 stk bagepulver
- 1/4 stk natron
- 100 g smeltet magarine eller blødt smør
- 100 g sukker
- 2 æg
Sådan gør du:
- Beklæd bunden af en springform med bagepapir og smør bund og sider med lidt fedtstof
- Strø 2 spsk sukker ud på bunden
- Læg ananasskiverne i et cirkelmønster (se billede) (kan du ikke få plads til de yderste halve ananasskiver kan de sagtens undværes)
- Kom et cocktailbær i ananasskivernes huller
- Rør mel, bagepulver, natron, magarine, sukker, og æg godt sammen til dejen er glas.
- Fortynd den evt lidt med optil 3 spsk saft fra ananasskiverne
- Fordel dejen ud over ananasskiverne i springformen (gør det nænsomt så der ikke går kludder i mønsteret) Der er kun lige nok dej til at den lige akkurat kan dække frugten, så vær ligeledes nænsom når du smører den ud
- Bag kagen ved 200 gr i ca. 30 minutter
- Når kagen er bagt tages den ud af ovnen og løsnes rundt i kanten så springformen kan løsnes og siderne pilles af
- Hold en tallerken eller et fad henover kagen og vend den nu i én hurtig bevægelse
Velbekomme 😋😀😊
Ingen kommentarer endnu