Ik' igen :S

Mit absolutte yndlingsbrød

2015-07-13 10.31.25Dette brød laver jeg ofte. Det er rigtig godt som tilbehør til aftensmaden og så er det endda næsten ligegyldigt hvad aftensmaden består af. Jeg har også et par gange haft det med når der skulle grilles sammen med venner og familie og brødet får positive kommentarer med på vejen hver gang.
Opskriften får du her:
  • 30 g gær
  • 2 1/2 dl lunkent vand
  • 4 spsk græsk yoghurt 10 %
  • 2 spsk olie
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk sukker
  • 450 g hvedemel
samt
  • olie
  • havsalt
  • rosmarin
 Sådan gør du
  • Rør gæren ud i lunkne vand
  • Tilsæt yoghurt, olie, salt og sukker, og rør det hele sammen
  • Rør hvedemelet i lidt ad gangen – rør til du har en glat dej
  • Hæld lidt olie over dejen og stil den til at hæve et lunt sted i en times tid
  • Gør en bageplade klar med pagepapir
  • Ælt dejen godt
  • Læg den op på bagepladen og mas eller rul den ud på bagepladen
  • Hælde olie over brødet og drys med havsalt og rosmarin
  • Bag brødet øverst i ovnen ved 225 grader i 10-12 minutter til det er gyldent
Ved servering skæres det blot ud i passende stykker og lægges i brødkurven.
Brødet kan sagtens bages tidligere på dagen, og evt lægges på grillen 2 minutter inden servering.
Brødet kan lige ledes også bages flere dage i forvejen og fryses ned – tø det op i løbet af dagen og lun det inden servering..
2015-07-13 11.14.38

1

  • Mums, det ser lækkert ud! Det må jeg hellere have afprøvet herhjemme – og det bedste ved det hele er, at man kan lave lige den variation af det, som man vil 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ik' igen :S