Selvforkælelse

Koldskåls-cheesecake

2015-07-09 21.39.05
Indgredienser
  • 300 g kammerjunkere
  • 100 g smeltet smør
  • skal af en usprøjtet citron
  • 1 tsk vaniljesukker
Fyld
  • 5 blade husblas
  • 1 dl sødmælk
  • 3 spsk rørsukker
  • korn af 1 vaniljestang
  • 6 dl kærnemælk
  • 2 usprøjtede limefrugter (både skal og saft)
  • 250 g mascarpone
  • 40 g flormelis
Ellers
  • 1 springform på 26 cm i diameter
  • fx 250 g jordbær til pynt
Sådan gør du
Bunden:
  • Beklæd springformen med bagepapir ved at lægge bagepapiret en over bunden inden du sætter siden over. Du kan evt klippe lidt af bagepapiret af så der ikke er alt for meget der stritter ud.
  • Kør kammerjunkerne til krummer i foodprocessoren.
  • Hæld det smeltede smør, fintrevet citronskal og vaniljesukker ned til krummerne.
  • Når kammerjunkemassen er ensartet (den må gerne være rustik, men smørret skal have fordelt sig rundt i massen) hældes den over i springformen hvor den presses godt sammen i bunden af formen.
Fyldet:
  • Udblødhusblessen i koldt vand i 10 minutter.
  • Varm sødmælken op i en gryde til det lige akkurat småkoger.
  • Opløs sukkert i mælken imens det holdes varmt.
  • Hæld den varme mælk over i en skål og rør vaniljekorn i.
  • Vridhusblassen godt for vand og opløs den i den stadig varme mælk.
  • Rør kærnemælken i den varme mælk.
  • Riv limeskal fint og rør det i mælkeblandingen.
  • I en anden sål vendes mascarpone med limesaft og flormelis.
  • Rør mælkeblandingen og macarponemassen sammen.
  • Fordel fyldet ovenpå den afkølede bund og stil kagen på køl igen mindst 4 timer.
Pynt evt kagen med halverede jordbær lige før servering.
2015-07-09 21.40.33

2

  • Mums, hvor både ser og lyder det bare godt! Vi er helt vild med koldskål herhjemme, så vi er bare nødt til at afprøve den 🙂
    Kram,

    http://nikkilund.dk

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Vi er også helt pjattet med koldskål herhjemme 🙂 Det er bare som om solen skal skinne lidt mere før det er rigtigt med sådanne en portion.. Og så er denne kage jo et godt alternativ 🙂

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selvforkælelse