Eftermiddagshygge

En mindre charmerende del af det at bo på landet

2015-09-27 12.10.08

Det er næppe nogen hemmelighed at der er fluer på landet – eller rettere alle steder hvor der er dyr.

Jeg er vokset op i et helt almindeligt villakvarter hvor der lidt derfra lå en gård med forskellige husdyr, så hjemme havde vi også altid lidt fluer. Det er dog lidt flere vi har her hvor vi bor nærmest klods op af stalden. Det er tilmed stalden med kvier på dybstrøelse vi bor tættest på. Det er min opfattelse at der er meget man selv kan gøre for at holde mængden ned. Fx at være flittig til at muge ud i halm-/dybstrøelsesbokse så flueæggene ryger ud og det samme gælder i gyldekanalerne. Fluemængden er dog også meget afhængig af vejr og vind, hvilken vi jo ikke har indflydelse på.

Vi har valgt at stille en (ucharmerende) fluefanger indenfor for at hjælpe med udryddelsen af fluerne. Den rydder lidt op hele tiden, men den får helt klart klaret mest i løbet af natten, så morgenen nydes altid i flue-frie omgivelser 😉

Vi har aldrig været så plaget af fluer som i år, så den har i år virkelig fået lov til at vise sit virke og jeg synes helt bestemt at den er uundværlig, men fiks får den altså ikke skyld for at være.

Det kræver lige et par dages tilvænning at have sådanne en fætter stående da fluerne jo får stød hvilket giver en pludselig bzzzzt-lyd, men er du bosat på landet og er “plaget”/berørt af fluer i sommerhalvåret vil jeg klart anbefale at stille en fluefanger indenfor.

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Eftermiddagshygge